English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

___


 

 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

 

 

 

 

 

 

 

                                                             ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ-ΣΕΡΒΙΤΟΡΕΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

 

 

            ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ                                                                                                         ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

 

 

 

 

  Περιγραφή: Οι σερβιτόροι βοηθούν τον πελάτη στην επιλογή των φαγητών και των ποτών που περιέχονται στον τιμοκατάλογο του καταστήματος. Στη συνέχεια, παίρνουν την παραγγελία και τη μεταφέρει στο μάγειρα ή στο προσωπικό που ετοιμάζει τα ορεκτικά, τις σαλάτες, το κύριο φαγητό ή τα ποτά. Κατόπιν τα σερβίρουν, ελέγχουν μήπως υπάρχουν ελλείψεις στο τραπέζι και φροντίζουν για την

είσπραξη του λογαριασμού. 

Ο σερβιτόρος που έχει καθήκοντα βοηθού στρώνει και ετοιμάζει το τραπέζι, φέρνει τα σερβίτσια (ποτήρια, πιρούνια, μαχαίρια), σερβίρει το ψωμί και τα ποτά. 
Όταν εργάζεται ως αρχισερβιτόρος, υποδέχεται με ευγένεια τον πελάτη στην αίθουσα του εστιατορίου, τον βοηθάει να βρει διαθέσιμο τραπέζι ή τον οδηγεί στο τραπέζι που έχει κρατηθεί. Επίσης, φροντίζει να εξυπηρετηθεί γρήγορα ο πελάτης και γενικά ελέγχει και συντονίζει το όλο σερβίρισμα ώστε ο πελάτης να μείνει ικανοποιημένος.

Προϋποθέσεις άσκησης: Για να εργαστεί κάποιος ως σερβιτόρος ή σερβιτόρα, δεν απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Νομοθετική κατοχύρωση: Δεν υπάρχει ειδική νομοθετική κατοχύρωση για τους επαγγελματίες του κλάδου.

 

 Εκπαίδευση: Ο σερβιτόρος μπορεί να έχει σπουδάσει στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων, στις Τεχνικές Επαγγελματικές Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΕΟΤ, ή μπορεί να αποκτήσει πρόσθετη κατάρτιση από σχετικά προγράμματα.

 

 Σπουδαιότητα: Το επάγγελμα απαιτεί μεγάλη υπομονή και ο σερβιτόρος χρειάζεται να είναι ευγενικός, κοινωνικός, εξυπηρετικός, αξιοπρεπής και διακριτικός. Απαραίτητο είναι να φροντίζει την ατομική του καθαριότητα, να δείχνει ευαισθησία σε θέματα υγιεινής του χώρου, να έχει καλή και ευχάριστη εμφάνιση και να αντέχει την ορθοστασία.Επιπλέον, χρειάζεται να διαθέτει ικανότητα αντίληψης χώρου, ευχέρεια επικοινωνίας, καθώς και επιδεξιότητα και ταχύτητα στις κινήσεις του, ενώ οφείλει να είναι συνεπής και να έχει αίσθημα ευθύνης, ώστε να προσφέρει στον πελάτη υπηρεσίες επιπέδου. Απαραίτητη για απασχόληση σε τουριστικές περιοχές, θεωρείται η γνώση μιας ή και περισσότερων ξένων γλωσσών.

Μέλλον: Οι προοπτικές απασχόλησης εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την τουριστική κίνηση και τη λειτουργία ή αύξηση των χώρων αναψυχής. 
Οι αποδοχές του είναι σχετικά καλές, ανάλογες με την προϋπηρεσία και τα προσόντα του, ενώ προσαυξάνονται με τα φιλοδωρήματα που παίρνει από τους πελάτες που εξυπηρετεί. 


Περιβάλλον ενασχόλησης: Ο σερβιτόρος μπορεί να εργαστεί σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε εστιατόρια, επιβατικά πλοία και κρουαζιερόπλοια, ζαχαροπλαστεία, κυλικεία, κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, σε δεξιώσεις ή άλλες εορταστικές εκδηλώσεις.

Επαγγελματικές συνθήκες: Χαρακτηριστικά του επαγγέλματος είναι η κούραση, το άγχος και η ένταση, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής, όταν απαιτείται εξυπηρέτηση πολλών πελατών ταυτόχρονα. Ο σερβιτόρος είναι υποχρεωμένος να παραμένει όρθιος για αρκετές ώρες και να κινείται συνεχώς, πολλές φορές μάλιστα σερβίροντας τις παραγγελίες μέσα σε συνωστισμό και αντιμετωπίζοντας τις ιδιοτροπίες ή την ανυπομονησία των πελατών. Μετακινήσεις στο επάγγελμα απαιτούνται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, για όσους απασχολούνται εποχιακά σε τουριστικές περιοχές. 
Ο σερβιτόρος εργάζεται τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους (αίθουσα, κήπος, παραλία). Δουλεύει κυρίως ατομικά, για την εξυπηρέτηση των πελατών, όμως συνεργάζεται με το υπόλοιπο προσωπικό για την προετοιμασία των παραγγελιών. Εργάζεται με συγκεκριμένο ωράριο που περιλαμβάνει βάρδιες, υπερωρίες όταν υπάρχει φόρτος εργασίας, ενώ μπορεί να γίνει περισσότερο εντατικό τις γιορτές και αργίες. 
Οι σερβιτόροι, πρέπει να έχουν υπομονή, ευγένεια, προθυμία, να είναι διακριτικοί, να αγαπούν την τάξη και την καθαριότητα και να παρέχουν υψηλές υπηρεσίες για να ευχαριστούν και να ικανοποιούν τους πελάτες τους, συμβάλλοντας παράλληλα και στη καλή φήμη του χώρου όπου εργάζονται.

 

  Οι σερβιτόροι και οι σερβιτόρες αποτελούν τη ''βιτρίνα''μιας καφετέριας και,γενικά,ενός καταστήματος που παρέχει υπηρεσίες καφέ και εστίασης στους πελάτες του.Η ευχάριστη διάθεση,η προσεγμένη εμφάνιση και η προϋπηρεσία σε ανάλογες θέσεις εργασίας,είναι τα κριτήρια μας για να σας προσφέρουμε προσωπικό,που ταιριάζει στο προφίλ και τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας!

 

 

 

 

 

 

 

 __________________________________________________________________________________________________________________________                              

 

 

           Οικιακό Προσωπικό-Γηροκόμοι-Babysitters 

 

 

                                             

 

 

 

 

 

                               

    

 

 

         

        Σερβιτόροι-Σερβιτόρες-Προσωπικό Εστίασης

 

 

 

           

 

 

 

  

 

 

 

 

         Καμαριέρες-Προσωπικό για Ξενοδοχεία-Rooms To Let 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                              

                         

           Εργασία-Απασχόληση στο Εξωτερικό                                              

 

 

 

 

 

 _____________________________________________________________________________________________